Implant dentar

Ce este un implant dentar?

Implantul dentar reprezintă astăzi cea mai bună alternativă pentru înlocuirea dinților irecuperabili sau a dinților lipsă.

S-a dovedit a fi mult mai rezistent și de lungă durată decât orice alt tratament dentar restaurator disponibil în prezent.

Implanturile dentare sunt dispozitive mici asemănătoare unor șuruburi din titan care sunt introduse chirurgical în osul maxilar pentru a forma o rădăcină artificială ce poate susține o nouă coroană dentară.

Câte componente are un implant dentar?

Coroana dentară ce se sprijină pe bontul protetic, reprezintă partea vizibilă în cavitatea bucală; aceasta reproduce aceeași funcționalitate ca a unui dinte natural.

Bontul protetic constituie elementul de legătură dintre coroană și implant (poate fi din titan sau din zirconiu).

Un mic șurub din titan introdus în osul maxilar – implantul dentar. Titanul este folosit in mod obișnuit , deoarece este ușor, rezistent și biocompatibil cu corpul uman.

Implanturile dentare pot înlocui de la un singur dinte lipsă până la restaurarea completă a întregii gurii – iar echipa noastră de specialiști în reabilitare orală va adapta planul de tratament pentru a se potrivi particularităților cazului dumneavoastră.

Care sunt beneficiile unui implant dentar?

CEA MAI BUNĂ SOLUȚIE PENTRU ÎNLOCUIREA DINȚILOR

Dacă aveți un dinte deteriorat care trebuie înlocuit sau un dinte lipsă, atunci tratamentul cu implant dentar ar putea fi cea mai bună soluție pentru dumneavoastră.

Implanturile dentare sunt cele mai apreciate de pacienții noștri datorită următoarelor beneficii: sunt mai rezistente pe termen lung, mai confortabile și cu aspect natural, prin comparație cu alte soluții restauratoare cum ar fi proteza dentară. 

Coroanele sprijinite pe implanturile dentare nu se pot distinge de dinții naturali, sunt realizate în concordanță cu dimensiunea, culoarea, forma și zâmbetului pacientului.

Intervenția de inserare a implantului dentar este o procedură nedureroasă care poate fi realizată doar cu anestezie locală si de cele mai multe ori nu produce edem sau umflatură postoperator, medicația uzuala fiind suficientă.

 

Implant dentar București - Programează-te la o consultație pentru implant la medicul specialist!

Ce tipuri de implanturi dentare utilizăm?

La True Dental Care folosim exclusiv implanturi dentare rapide de top, de cea mai buna calitate, 100% biocompatibile, astfel incat sa se integreze perfect in organism. De aceea, nu avem cazuri in care implantul a fost respins de organism.

Specialistii in chirurgie orala si implantologie dentara de la clinica True Dental Care utilizeaza in cazul restaurarilor dentare cu implant urmatoarele tipuri de implanturi rapide cu incarcare imediata:

  • implant Straumann
  • implant Nobel Biocare
  • implant Dentium
  • implant Bredent
  • implant Zimmer Biomet

 

Procedura și etapele intervenției

Procedura de inserare a unui implant dentar si atasarea coroanei presupune urmatoarele etape:

  1. Etapa de pregatire: consultare, radiografii, computer tomograf (prin care se fac masuratori precise si se insereaza virtual implantul), aprecierea starii de sanatate a pacientului prin analize de laborator;
  2. Etapa chirurgicala: implantul se insereaza in osul maxilar sau mandibular, apoi se asteapta intre 2 si 6 luni, in functie de caz (timp in care implantul se “prinde/sudeaza in os”, adica se osteointegreaza);
  3. Etapa protetica: se face o mica incizie in dreptul implantului si se monteaza un conformator gingival (care permite vindecarea estetica a gingiei), apoi se monteaza un bont de transfer cu care se ia amprenta pentru viitoarea lucrare; in laboratorul de tehnica dentara se realizeaza lucrarea finala (viitorii dinti ficsi care se fixeaza prin cimentare sau insurubare).

Puntea dentară pe implanturi

Soluția ideală pentru înlocuirea mai multor dinți deteriorați sau lipsă.

Există mai multe opțiuni prin care putem restaura mai mulți dinți lipsă sau irecuperabili, dar niciuna nu se apropie de beneficiile tratamentului cu implanturi dentare. Datorită progreselor tehnologiei dentare, implanturile dentare sunt considerate pe scară largă drept cea mai bună soluție pentru restaurarea oricărui număr de dinți distruși sau lipsă.

Reabilitarea cu ajutorul implanturilor orale nu numai că are beneficiul cosmetic de a avea un aspect natural, dar sunt, de asemenea, mult mai durabile și mai confortabile decât orice altă formă de restaurare dentară.

Cum funcționează o punte dentară pe implant?

Când vine vorba de înlocuirea mai multor dinți lipsă sau deteriorați, se poate folosi o metodă de tratament cunoscută sub numele de punte pe implant. Această metodă este utilizată atunci când unui pacient îi lipsesc mai mulți dinți pe o parte a arcadei. Acest fapt implică nevoia aplicării mai multor coroane dentare.

Folosind implanturi dentare multiple ca ancore ale punții dentare, mai multe coroane dentare pot fi inserate în gura pacientului.

Ca exemplu, puteți vedea în imagine, că 2 implanturi dentare pot ține împreună 3 coroane dentare formând o punte dentară.

Când vine vorba despre costul punților pe implanturi dentare, acestea sunt considerate o opțiune mult mai accesibilă pentru restaurarea mai multor dinți deteriorați sau lipsă.

Cauți un implantolog în zona Tineretului? Programează-te acum!

Avantajele punților dentare pe implanturi

  • Asigură păstrarea dinților adiacenți sănătoși, față de soluția de tratament cu punte sprijinită pe dinți stâlpi naturali, cand aceștia din urmă sunt devitalizați și preparați.
  • Reprezintă o soluție permanentă de restaurare pentru dinții pierduți (odată ce s-au contopit cu țesutul osos al maxilarului, implanturile vor oferi o baza permanenta pentru puntea dentară)
  • Previne pierderea osoasă ce apare după pierderea dinților naturali
  • Oferă stabilitate superioară (implanturile acționează ca un inlocuitor al rădăcinii dentare)

Cât costă o punte dentară pe implanturi?

Pretul unei punti dentare pe implant este direct influentat de numarul de implanturi necesare si de calitatea materialelor din care sunt realizate coroanele dentare care vor alcatui puntea sprijinita pe implanturi. Va invitam sa consultati lista de preț implant dentar și prețuri coroane dentare.

Implant dentar preț accesibil

Implanturile dentare sunt cea mai bună alegere pentru stomatologia restaurativă și o mare investiție în sănătatea dumneavoastră. Ne mândrim să oferim tratamente cu implanturi dentare de înaltă calitate la clinica dentară True Dental Care. 

Pentru a afla mai multe, vino la o consultație!

Întrebări frecvente despre implantul dentar

Prin tehnica de inserare a implantului pe care o folosim, pacientii nostri nu resimt niciun disconfort in timpul operatiei, nici dupa. Va puteti intoarce la activitatile zilnice imediat dupa interventie, urmand tratamentul prescris de medicul specialist. Majoritatea pacientilor au relatat faptul ca nu au simtit nicio durere, nici in timpul procedurii, nici in zilele imediat urmatoare.

Implanturile dentare pot rezista timp indelungat, studiile realizate pe termen lung pe pacientii cu edentatie totala (fara nici un dinte) aratand o rata de succes de peste 93-95%.

Acestea rezista in os foarte multi ani (20 de ani sau chiar mai mult), in conditiile in care sunt ingrijite corespunzator la domiciliu, iar pacientul se prezinta periodic la cabinetul stomatologic pentru igienizari profesionale (la 6 luni).

In functie de cat de complex este cazul respectiv, medicul poate prescrie analgezice pentru durere sau medicamente pentru prevenirea infectiei, administrate la nevoie. Este foarte important sa respectati intocmai recomandarile medicului implantolog. Nu consumati medicamente fara acordul specialistului. In caz de umflatura sau hematom/vanataie, pot fi de ajutor si compresele reci aplicate in zona implantului. Inflamatia poate fi o reactie normala a organismului dupa o interventie chirurgicala de acest gen, dar nu neaparat obligatorie. Compresele reci sunt o metoda clasica la indemana pentru a combate inflamatiile locale, asadar nu exista contraindicatii in acest sens. Orice hematom aparut se va retrage de la sine in maximum 7-10 zile dupa operatie.

Daca osul este suficient de gros/rezistent, durata operatiei de inserare a unui implant este de aproximativ 20 de minute, timpul fiind mai mare daca este nevoie de aditie de os sau de alte procedee suplimentare, cum ar fi sinus lifting intern sau extern etc.

In cazul restaurarilor dentare totale cu lucrari fixe, durata necesara inserarii implanturilor este de circa 2 ore pentru mandibula si 3 ore pentru maxilar, in general.

In vederea realizarii operatiei de inserare a implantului sunt necesare urmatoarele analize:

  • timp de sangerare, timp de coagulare;
  • hemoleucograma;
  • glicemie;
  • colesterol;
  • uree;
  • calcemie;
  • transaminaze.

Implanturile dentare sunt realizate din materiale 100% biocompatibile, cum ar fi titanul, zirconiul sau tantalul, care nu interactioneaza cu organismul, in concluzie acestea neputand fi respinse. Exista insa situatii extrem de rare in care implantul nu se “prinde” in os, cum ar fi:

  • nu exista suficient os si totusi se hotaraste sa se insereze implantul fara sa se adauge os suplimentar (operatie numita aditie sau augmentare osoasa);
  • lipsa de igienizare a implanturilor dentare de catre pacient (se aduna placa bacteriana pe implant) poate duce la infectii si chiar pierderea acestora;
  • boli cronice grave care afecteaza calitatea osului.

Lucrarile protetice pe implanturi se ingrijesc printr-un control periodic la cabinetul stomatologic, la 6 luni, si printr-o igiena foarte stricta acasa: periaj interdentar, dus bucal, ate dentare speciale pentru implanturi etc. Este de menționat faptul că pacientul este nevoit să acorde o atenție mai mare igienei orale decât înainte.

Aditia de os este un procedeu suplimentar pentru cresterea volumului osos, in cazul in care exista o cantitate insuficienta pentru a insera implanturi. In acest scop, se folosesc diverse biomateriale 100% biocompatibile cu organismul uman, cum ar fi:

  • osul propriu al pacientului (in cazul in care se poate recolta);
  • os animal (bovin, porcin);
  • os artificial (hidroxiapatita).

Osul trebuie acoperit cu o membrana de protectie din colagen. La finalul osteointegrarii, se obtine un tesut osos viu, vascularizat, care poate sustine cu succes o lucrare fixa si durabila pe implanturi. Practic, surubul care tine loc de radacina dintelui lipsa se ‘sudeaza’ in os si devine o baza stabila pentru lucrarea protetica.

Pe piata din Romania au aparut variante ieftine ale implantului, insa de o calitate indoielnica si cu rezistenta incerta pe termen lung.

Implanturile dentare de calitate au evident un pret mai mare, intrucat prezinta mai multe avantaje, cum ar fi:

  • suprafata special tratata pe care celulele osoase adera rapid si usor (formandu-se o legatura structurala intre osul viu si implant, denumita osteointegrare);
  • conexiunea cu bontul protetic este fixa si precisa (astfel este impiedicata miscarea implantului);
  • suprafata speciala, pe care si gingia poate sa adere.

Boala parodontala sau parodontoza netratata la timp poate duce la pierderea dintilor. Totusi, persoanele afectate de parodontoza pot beneficia de implanturi pentru a se bucura de dinti ficsi si zambet estetic si sanatos.

In mod normal, o simpla anestezie locala este suficienta, astfel incat pacientul nu simte nicio durere pe tot parcursul operatiei.

In cazuri mai complexe, in care este nevoie de mai multe implanturi, iar durata interventiei este mai mare, se poate opta pentru inhalosedare cu protoxid de azot sau sedare intravenoasa asistata de un medic specialist ATI.

Solicită o programare