Igienizare Profesională

Nu ezita și fă o programare la igienizare dentară profesională completând formularul de mai jos!

Ce este igienizarea dentară profesională?

Igienizarea dentară  profesională reprezintă un proces complet de curățare a danturii. Aceasta se realizează în cabinetul stomatologic de către medicul stomatolog și cuprinde 3 etape: detartrajul dentar, periajul profesional și air flow-ul. Scopul acestor etape este de a îndepărta depunerile de tartru și de placă bacteriană de pe arcadele dentare.

A doua cea mai frecventă afecțiune orală după caria dentară este reprezentată de boala parodontală. Boala parodontală afectează gingia și țesuturile de susținere a dinților pe arcadă, iar aceasta debutează în prezența acumulărilor de placă bacteriană și de tartru la nivelul dinților.

De ce este important să primești o igienizare dentară profesională o dată la 6 luni?

Periajul zilnic, folosirea aței dentare și clătirea gurii cu apă de gură reprezintă doar elemente de bază pentru asigurarea unei sănătăți orale adecvate. Vizitele regulate la stomatolog pentru controale periodice cât și igienizările profesionale sunt esențiale pentru a menține o bună sănătate bucală.

Acest lucru este cu atât mai important dacă ați beneficiat de tratamentul cu implanturi dentare. Pentru a asigura longevitatea rezultatelor tratamentului, este foarte important să consultați un medic dentist în mod regulat. Specialiștii noștri vă recomandă să mergeți la o ședință de igienizare dentară profesională de cel puțin două ori pe an.

Care este durata unei programări pentru igienizare dentară profesională?

De obicei, o programare durează aproximativ 30-45 de minute. Pentru a afla mai multe vă rugăm să completați formularul de mai sus sau să ne contactați direct!