Zâmbește ușor și cu încredere!

Descoperă puterea unui zâmbet fermecător, pentru ca tu să strălucești în fiecare zi! 

SAFIR, METALIC sau CERAMIC?

Tu alegi, iar noi ne ocupăm de zâmbetul perfect.

Zâmbetele pacienților noștri după tratamentul ortodontic

Mușcătura adâncă

 • Mușcătura adâncă, înghesuire dentară, Clasa II-a
 • Fără extracții, fără intervenții chirurgicale
 • Tipul: aparat metalic fix
 • Perioada de tratament: 18 luni
After
Before
After
Before

Mușcătura incurcișată anterioară

 • Tratament început precoce
 • Fără extracții, fără intervenții chirurgicale
 • Tipul: aparat metalic fix
 • Perioada de tratament: 7 luni

Mușcătura inversă

 • Fără extracții, fără intervenții chirurgicale
 • Tipul: aparat metalic fix
 • Perioada de tratament: 16 luni
After
Before
After
Before

Înghesuire dentară severă

 • Extracții în scop ortodontic, fără intervenții chirurgicale
 • Tipul: aparat metalic fix
 • Perioada de tratament: 22 luni

Mușcătură deschisă moderată

 • Înghesuire dentară și ocluzie deschisă moderată
 • Fără extracții în scop ortodontic, fără intervenții chirurgicale
 • Tipul: Invisalign
 • Perioada de tratament: 14  luni
After
Before

Partenerii noștri

Care sunt avantajele aparatelor dentare fixe?

Aparat safir

 

Apasă aici 👉🏻

Este transparent!

Aspect discret, practic invizibil

Nu işi modifica culoarea

Material rezistent si fiabil (al doilea dupã diamant)

Poate fi folosit la toate vârstele

Corecteazã cele mai complexe probleme dentare

Material biocompatibil și confortabil

Aparat metalic

Apasă aici 👉🏻

Mai rezistent şi mai rigid

Trateazã toate problemele dentare

Poți alege elastice dintr-o varietate de culori care se potrivesc personalitãții tale sau “look”ului preferat!

Dimensiunile aparatului sunt reduse

Previne cariile prin igiena mai uşoarã

Dinți aliniați la cel mai redus cost

 

Aparat ceramic

 

Apasă aici 👉🏻

Este alb, similar culorii dinților!

Puțin vizibil

Eficient în toate tipurile afecțiunilor dentare

Eficiențã asemenatoare aparatului metalic

La ce să mă aștept?

Ce spun pacienții noștri

Testimoniale

Experiențele autentice ale pacienților noștri: Zâmbete transformate, povești de succes și încredere restabilită

Răspunsuri la nelămuririle tale pentru un zâmbet perfect și sănătos

30 întrebări frecvente

Aparatele dentare fixe sunt dispozitive care folosesc brațe, benzi elastice și arcuri pentru a aplica presiune controlată pe dinți, îndreptându-i în poziția corectă în timp. Acestea sunt cele mai comune tipuri de aparate dentare folosite pentru corectarea aliniamentului dentar.

Aparatele dentare fixe sunt eficiente în corectarea problemelor de aliniament și de mușcătură, cum ar fi dinții suprapuși, distanța excesivă între dinți și mușcătura incorectă. Ele oferă rezultate precise și stabile pe termen lung.

Timpul necesar purtării aparatelor dentare fixe poate varia în funcție de severitatea problemei dentare și de răspunsul individual al pacientului la tratament. În general, tratamentul durează între 1 și 3 ani.

Este recomandat să evitați alimentele tari, lipicioase și gumate care ar putea afecta sau deteriora aparatele dentare. Cu toate acestea, există multe alimente pe care le puteți consuma în mod normal, iar medicul dumneavoastră vă poate oferi o listă detaliată.

La început, poate fi nevoie de o perioadă de ajustare și pot apărea senzații de disconfort ușor. Cu toate acestea, disconfortul este în general minor și poate fi gestionat cu ajutorul medicului dentist prin ajustarea sau utilizarea de remedii pentru durere temporară.

Da, aparatele dentare fixe pot fi purtate la orice vârstă. Nu există limită de vârstă pentru îmbunătățirea aliniamentului dentar și a mușcăturii.

Curățarea regulată și riguroasă a dinților și a aparatelor dentare este esențială pentru menținerea sănătății orale. Medicul dumneavoastră vă va instrui cu privire la tehnicile corecte de periaj și utilizarea aței dentare, și vă va recomanda produse de igienă orală specializate.

După îndepărtarea aparatelor dentare fixe, este posibil să fie necesară purtarea unui aparat de retenție pentru o perioadă de timp pentru a menține rezultatele tratamentului. Medicul dumneavoastră vă va oferi recomandări specifice în funcție de nevoile dumneavoastră individuale.

Nu este recomandat să încercați să vă îndepărtați singur aparatele dentare fixe. Acestea sunt atașate ferm de dinți de către medicul dentist și îndepărtarea lor necesită instrumente și cunoștințe specializate pentru a nu afecta dinții sau a întârzia tratamentul.

În primele zile după montarea aparatelor dentare fixe, s-ar putea să aveți nevoie de o perioadă scurtă de adaptare, ceea ce ar putea afecta temporar vorbirea și alimentația. Cu timpul, majoritatea pacienților se obișnuiesc cu aparatul și își recâștigă capacitatea normală de vorbire și de a mânca.

Medicul dumneavoastră vă va programa programările de urmărire și ajustări în funcție de progresul tratamentului și de nevoile individuale. În general, controalele sunt efectuate la fiecare 4-8 săptămâni pentru a asigura că tratamentul progresează conform planului.

Da, aparatele dentare fixe sunt realizate din materiale durabile și rezistente, care pot rezista presiunii exercitate asupra lor în timpul tratamentului ortodontic. Cu toate acestea, este important să aveți grijă corespunzătoare de ele și să urmați instrucțiunile medicului dentist pentru a menține integritatea și eficacitatea lor pe termen lung.

În general, aparatele dentare fixe sunt potrivite pentru majoritatea pacienților, indiferent de vârstă. Cu toate acestea, există unele condiții dentare sau de sănătate care ar putea face tratamentul inadecvat sau necesită precauții speciale. Medicul dumneavoastră dentist va evalua și va recomanda cel mai bun plan de tratament pentru dumneavoastră.

Aparatele dentare fixe în general nu ar trebui să afecteze calitatea somnului. Cu toate acestea, în primele zile de purtare, unele persoane ar putea experimenta disconfort ușor sau dificultăți în a se obișnui cu aparatul, ceea ce ar putea influența somnul. Este important să urmați instrucțiunile medicului dentist și să raportați orice problemă legată de somn pentru a putea fi soluționată.

În multe cazuri, este posibil ca unele probleme dentare să necesite tratament prealabil sau ajustări pentru a ne asigura că purtarea aparatelor dentare fixe se desfășoară în siguranță și eficient. 

Da, de obicei, puteți purta aparate dentare fixe chiar și dacă ați avut lucrări dentare anterioare, cum ar fi plombe sau coroane. Medicul dentist va evalua situația dumneavoastră și va lua în considerare orice lucrări dentare existente înainte de a începe tratamentul ortodontic.

Este posibil să observați apariția petelor sau a decolorărilor pe dinți în jurul brațelor aparatelor dentare fixe. Este important să mențineți o igienă orală riguroasă și să urmați recomandările medicului dentist pentru a preveni aceste probleme. În unele cazuri, pot fi necesare tratamente de albire dentară după îndepărtarea aparatelor dentare fixe pentru a restabili aspectul estetic al dinților.

Este posibil să apăra ulcerații sau leziuni în interiorul gurii în primele zile de purtare a aparatelor dentare fixe, deoarece țesuturile se adaptează la noul dispozitiv. În general, aceste leziuni sunt temporare și pot fi gestionate cu medicamente topice pentru durere și cu ajustări ale aparatelor pentru a reduce iritația.

Da, puteți continua să faceți sporturi sau activități fizice cu aparate dentare fixe. Cu toate acestea, este recomandat să purtați un proteză bucală de protecție pentru a proteja dinții și aparatul în timpul activităților cu risc crescut de accidentări dentare, cum ar fi fotbalul sau baschetul.

În general, puteți purta aparate dentare fixe chiar dacă aveți sensibilitate dentară preexistentă. Cu toate acestea, este important să informați medicul dentist despre această problemă pentru a lua în considerare posibilele complicații și pentru a lua măsuri pentru a minimiza disconfortul în timpul tratamentului.

Da, în multe cazuri puteți purta aparate dentare fixe chiar dacă aveți un dinte lipsă sau ați avut extracții dentare în trecut. Medicul dentist va evalua structura danturii și va crea un plan de tratament personalizat pentru a corecta alinierea și mușcătura în conformitate cu condițiile individuale.

În cazul în care apar probleme tehnice cu aparatul dentar, este important să contactați imediat medicul dentist pentru a programa o vizită de urgență. Nu încercați să reparați sau să înlocuiți piesele aparatului acasă, deoarece acest lucru ar putea afecta eficacitatea tratamentului și ar putea provoca daune suplimentare.

În cazul în care trebuie să călătoriți în străinătate în timpul purtării aparatelor dentare fixe, asigurați-vă că sunteți pregătit cu ustensile de igienă orală și materiale de întreținere adecvate. De asemenea, este recomandat să contactați medicul dentist înainte de călătorie pentru a discuta planurile și pentru a primi instrucțiuni specifice pentru gestionarea tratamentului în timpul călătoriei.

Dacă apar întrebări sau nelămuriri pe parcursul tratamentului ortodontic, nu ezitați să contactați echipa noastră dentală pentru asistență. Suntem aici pentru a vă oferi sprijin și pentru a răspunde la orice preocupare aveți pe durata întregului proces de tratament.

Este posibil să apară iritații ale gingiilor sau ale buzelor în primele zile de purtare a aparatelor dentare fixe. Aceste iritații sunt adesea cauzate de frecarea repetată a brațelor sau a altor componente ale aparatului. Pentru a reduce disconfortul, puteți utiliza ceară ortodontică specială pentru a acoperi zonele iritate și puteți solicita medicului dentist ajustarea aparatului pentru a reduce presiunea.

Da, puteți purta aparate dentare fixe chiar și dacă suferiți de bruxism. În unele cazuri, medicul dentist poate recomanda utilizarea unui dispozitiv de protecție nocturnă pentru a proteja dinții și aparatul în timpul nopții. De asemenea, el sau ea va putea lua în considerare bruxismul în planificarea tratamentului ortodontic și în stabilirea unor strategii pentru a minimiza efectele acestuia.

Este normal să simțiți presiune sau disconfort în timpul ajustărilor aparatelor dentare fixe, deoarece acestea pot implica aplicarea unei presiuni suplimentare asupra dinților pentru a îmbunătăți alinierea. Aceste senzații sunt adesea temporare și pot fi gestionate cu medicamente pentru durere de scurtă durată. Dacă senzațiile persistă sau devin severe, este important să contactați medicul dentist pentru evaluare și ajustări suplimentare.

Da, puteți să vă schimbați culoarea sau designul aparatelor dentare fixe pe parcursul tratamentului. Există o varietate de culori și modele disponibile pentru ligaturi și brațe de aparat, iar medicul dentist vă poate ajuta să alegeți opțiunile care vă plac cel mai mult. Este important să știți că aceste schimbări pot necesita timp suplimentar și pot fi supuse unor costuri adiționale.

Este normal să experimentați o ușoară durere sau sensibilitate la dinți în primele zile după montarea aparatelor dentare fixe sau după ajustări ulterioare. Această senzație este adesea temporară și poate fi gestionată cu medicamente pentru durere de scurtă durată, cum ar fi ibuprofenul. Dacă durerea persistă sau devine severă, este important să contactați medicul dentist pentru evaluare suplimentară.

Da, în multe cazuri puteți purta aparate dentare fixe chiar și dacă aveți deja un implant dentar. Medicul dentist va evalua structura danturii și va crea un plan de tratament personalizat pentru a corecta alinierea și mușcătura în conformitate cu condițiile individuale.

Acestea sunt câteva dintre nelămuririle frecvente pe care pacienții le au în legătură cu aparatele dentare fixe și răspunsurile corespunzătoare pentru a le clarifica. Dacă aveți orice alte întrebări sau nelămuriri, nu ezitați să ne contactați pentru mai multe informații și consultanță personalizată!

Programează-te rapid!

Completează formularul și te vom contacta în cel mai scurt timp pentru a stabili detaliile vizitei tale în clinică.

Informații de contact

Discută acum cu un medic dentist ⬇️

Toate drepturile rezervate. Powered by The Markers & Evoro