Aparat dentar invizibil

Tratament invizibil, aparat dentar transparent

Ce îți vine în minte când auzi  cuvântul “ortodont”? Probabil zâmbetul unui adolescent ce poartă un aparat metalic fix. Este adevărat că sunt mulți pacienți care se încadrează în această descriere. Dar astăzi există o alternativă tot mai populară la aparatul cu brackeți metalici: alignerele – gutiere transparente detașabile.

Exact așa cum le spune și numele, sunt confecționate din plastic poliuretanic invizibil. Spre deosebire de brackeții cimentați sau lipiți cu adeziv de suprafața dintelui, gutierele transparente sunt în totalitate detașabile – se pot îndepărta pentru ocazii speciale, a lua masa, și cel mai important pentru periajul dentar și utilizarea aței dentare. Acesta avantaj vine la pachet cu un dezavantaj: pacientul va trebui să reziste tentației de a petrece mai mult timp fără gutiere aplicate pe dinți decât este indicat.

Avantajele gutierelor transparente:

  • O igienă orală îmbunătățită ( vei fi capabil să cureți dinții mult  mai ușor decât dacă ai purta un aparat ortodontic fix) 
  • Un aspect discret – dacă nu vrei ca ceilalți să descopere problemele tale stomatologice, sau pur și simplu brackeții metalici nu ți se potrivesc, poți opta pentru un tratament cu gutiere transparente
  • O dietă mai diversificată – nu vei avea nici o restricție legată de alimentele consumate, pentru că nu va fi nevoie să ai grijă de brackeți și de sârmele atașate aparatului fix
  • Confort sporit – materialul moale și flexibil nu va irita mucoasa obrazului, a limbii sau gingiile, precum se întamplă când porți un aparat metalic fix
  • Oprește scrâșnitul dinților – gutierele transparente vor acționa și ca gutiere de bruxism reducând uzura dinților, la pacienții ce suferă de bruxism.

Cum funcționează gutierele transparente?

Alignerele funcționează în același mod ca și tradiționalele bracketuri: aplicând cu grijă forțe controlate asupra dinților cu scopul de a-i muta într-o poziție funcțional-estetică.

Nu sunt realizate din metal, ci dintr-un material plastic transparent și flexibil.

Care este durata tratamentului cu alignere?

Durata tratamentului este influențată de numărul de gutiere necesare pentru finalizarea tratamentului. Numărul de gutiere se alege în funcție de complexitatea cazului. Fiecare aligner având rolul de a repoziționa dinții 0.3-0.5 mm.

Un tratament de o dificultate medie durează aproximativ 5-6 luni. În acest timp, sunt necesare 4 vizite pentru activări. La finalul tratamentului, gutiera fixă sau mobilă este necesară.

Aparat dentar la preț accesibil!
Sună la 0736 114 188!